πληροφόρηση & διαφάνεια σε έργα και δράσεις
 INFOΔΡΑΣΗ Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δήλωση προσβασιμότητας

Close

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο με εύκολη πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, ανεξάρτητα από τις σωματικές ικανότητες κάθε χρήστη ή την τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του. Έτσι, εργαζόμαστε διαρκώς με σκοπό να βελτιώσουμε τη γενική χρηστικότητα του ιστοτόπου. Έχουμε συμπεριλάβει πολλές δυνατότητες στον ιστότοπο chalandri.infodrasi.gr για να σας βοηθήσουμε κατά την περιήγηση. Σας συνιστούμε να διαβάσετε τον αναλυτικό κατάλογο παρακάτω.

Μέγεθος κειμένου: Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου χρησιμοποιώντας τα κουμπιά που παρέχουμε για το σκοπό αυτό ή  με τη σχετική λειτουργία του πλοηγού σας. Εντούτοις, ανάλογα με τις ρυθμίσεις κειμένου που θα επιλέξετε, ενδέχεται κάποιες σελίδες να εμφανίζονται διαφορετικά απ’ ότι αρχικά είχαμε προβλέψει.

Αντίθεση χρωμάτων: Έχουμε επιλέξει συνδυασμό χρωμάτων κειμένου και παρασκηνίου, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως υπάρχει αρκετή αντίθεση για την βέλτιστη απεικόνιση.

Επικεφαλίδες: Σε όλο τον ιστότοπο έχουμε αντιστοιχίσει επικεφαλίδες για να διαχωρίζουμε ανάλογα το περιεχόμενο.

Πίνακες: Στον ιστότοπο χρησιμοποιούμε πίνακες. Όλοι οι πίνακες που περιλαμβάνουν στοιχεία έχουν τους κατάλληλους τίτλους και επικεφαλίδες.

Πλοήγηση με το πληκτρολόγιο: Η πλοήγηση στα βασικά στοιχεία του ιστοτόπου είναι δυνατή με τη χρήση του πληκτρολογίου. Για παράδειγμα, ο χρήστης με τη χρήση του πλήκτρου Tab έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στα φίλτρα της αναζήτησης, να επιλέξει με το πλήκτρο space τα επιθυμητά και κατόπιν να πατήσει Enter στη φόρμα αναζήτησης για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Επίσης, με τη χρήση του πλήκτρου Tab ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στο μενού 'Πρόοδος δράσεων' όπου η επιλεγμένη δράση υπογραμμίζεται για να είναι εμφανής, ενώ με το πλήκτρο Enter ανοίγει η καρτέλα της επιλεγμένης δράσης.

Φόρμες: Η προσβασιμότητα σε όλες τις φόρμες είναι δυνατή από το πληκτρολόγιο. Οι φόρμες διαθέτουν ετικέτες βάσει προγραμματισμού για να κατανοεί ο χρήστης τα πεδία τους.

Σύνδεσμοι: Η εμφάνιση των συνδέσμων γίνεται με διαφορετικό στιλ κειμένου από το υπόλοιπο κείμενο για εύκολο διαχωρισμό.

Χρήση Javascript: Χρησιμοποιούμε Javascript στον ιστότοπό μας για να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες. Συνιστούμε να ενεργοποιείτε τη δυνατότητα Javascript για να βελτιώνετε την εμπειρία σας.

Αρχεία σε μορφή PDF: Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν πολλά αρχεία σε μορφή PDF. Για να διαβάσετε αυτά τα αρχεία θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το δωρεάν λογισμικό Adobe Reader.

Ημερομηνία αναθεώρησης: Η παρούσα Δήλωση Προσβασιμότητας ενημερώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την προσβασιμότητα του ιστοτόπου μας. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με οτιδήποτε στον ιστότοπο, ενημερώστε μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Loading...
Loading...